Καλωσήρθατε στο ορεινό μας χωριό στην Κύπρο

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΥΓΙΕΙΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

Ο Φαρμακάς είναι ενδεικτικός της κουλτούρας σε ένα κυπριακό και μεσογειακό ορεινό χωριό, με τον χαλαρό τρόπο ζωής, τον καθαρό αέρα, την ολόχρονη καλλιέργεια, την υγιεινή κουζίνα και φυσικά τους φιλόξενους ανθρώπους. Βυθισμένος στην πετρώδη αλλά μαγευτική οροσειρά του Τροόδους, ο Φαρμακάς είναι ο ιδανικός τόπος για να εξερευνήσει κανείς την καρδιά του νησιού και τα γραφικά περίχωρά του και να ζήσει την εμπειρία της παράδοσης στα ορεινά, να επισκεφτεί τα αξιοθέατα και να εξερευνήσει τη φύση. Είναι ένα σπουδαίο σημείο για να ζήσετε τον κυπριακό τρόπο ζωής στα χωριά.

Η τοποθεσία του Φαρμακά καθιστά το χωριό την τέλεια βάση για εξερεύνηση της κυπριακής υπαίθρου – των χωριών της περιοχής του Τροόδους δηλαδή. Κι όμως, είναι σχετικά κοντά σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού, τη Λεμεσό, την Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Πάφο, για να επισκεφτείτε τις παραλίες και να πάρετε μια ιδέα των πόλεων.

Η διαμονή στον Φαρμακά παρέχει τη δυνατότητα μικρών αποδράσεων στη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Κύπρο. Είναι μια καλή, δροσιστική εναλλακτική στον καύσωνα του καλοκαιριού και ένα ζεστό αντίδοτο κατά τους χειμερινούς μήνες. Το ίδιο ισχύει για όσους μένουν στην Κύπρο: το τέλειο σαββατοκύριακο ή επιλογή διακοπών.

Αγροτουρισμός: τα τελευταία 20 χρόνια, η Κυπριακή Κυβέρνηση ενθαρρύνει -χάρη στη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων- την ανακαίνιση παλιών παραδοσιακών σπιτιών στα χωριά (γνωστά εδώ σαν «χαλαμάντουρα») και τη μετατροπή τους σε μικρές μονάδες διαμονής. Την ίδια ώρα γίνονται συντονισμένες προσπάθειες των κοινοτήτων σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) για την καλύτερη δυνατή προώθηση της ιδέας του αγροτουρισμού στην Κύπρο – της αυθεντικής εμπειρίας της κυπριακής φύσης, της κουλτούρας και των ανθρώπων. Η εν λόγω δράση συμβάλλει στην ανάπτυξη των χωριών, προωθώντας παράλληλα την ιδέα της οικολογίας και της βιωσιμότητας. Περί αυτού πρόκειται: μοναδική εμπειρία διακοπών και παράλληλα υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

Γιατί αγαπάμε τον Φαρμακά

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΑΚΕΣ

ΔΑΝΙΗΛ & ΘΕΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μετά από πολλά χρόνια παραμονής στη Νότια Αφρική, ο Φαρμακάς είναι πια το σπίτι μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο, πιο ολιστικό και υγιεινό τρόπο ζωής.

ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΡΟΥΛΟΥ

Το μαγείρεμα είναι η ζωή μου. Το απολαμβάνω, όπως και το να βλέπω άλλους να απολαμβάνουν τα φαγητά μου. Από μικρή θυμάμαι πόσο σημαντικό ήταν το φαγητό. Η σωστή διατροφή ξεκινά από το μαγείρεμα στο σπίτι με τα σωστά υλικά.

ΜΑΣΤΡΕ ΑΝΤΡΕΑΣ

Με λένε «μάστρο του χωριού». Δεν υπάρχει τίποτα που να με γεμίζει περισσότερο από το να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου. Στη ζωή στο χωριό, η χειρωνακτική εργασία είναι καθημερινότητα. Και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων.

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ

Όταν μεγαλώσω, θέλω να σπουδάσω στο εξωτερικό και να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο για δουλειά και διασκέδαση. Είμαι, όμως, σίγουρη πως θα επιστρέφω πάντα στον Φαρμακά, γιατί είναι ο καλύτερος!